Această pagină conține informații referitoare la modalitatea de desfășurare a Simulării Concursului de Admitere la UMF Iași, ediția 30-31 mai 2020. Toți participanții au obligația de a citi aceste informații și de a le urma în totalitate. 

Comitetul de Organizare al Simulării nu își asumă responsabilitatea pentru problemele apărute din cauza nerespectării pașilor enumerați mai jos.

1. Intră pe site-ul www.questmed.ro și verifică dacă ai contul confirmat și configurat pentru simulare. Acest lucru poate fi verificat după ce te loghezi în cont și apeși pe butonul albastru din dreapta sus denumit „SIMULARE ADMITERE”. Poți modifica materia la care dorești să dai testul în cazul în care observi că aceasta este selectată greșit.

2. Loghează-te în contul tău, apasă pe butonul „SIMULARE ADMITERE” și așteaptă să înceapă testul. Acesta va fi disponibil:

Sâmbătă, 30 mai 2020, ora 13:00 numai pentru specializările Medicină Generală (Biologie + Fizică; Biologie + Chimie) și Medicină Dentară (Biologie + Fizică; Biologie + Chimie).

Duminică, 31 mai 2020, ora 13:00 numai pentru specializările Asistență Medicală Generală (Biologie; Chimie), Asistență de Profilaxie Stomatologică (Biologie; Chimie), Bioinginerie Medicală (Biologie; Matematică), Balneofiziokinetoterapie (Biologie), Farmacie (Chimie + Biologie; Chimie + Botanică), Nutriție și Dietetică (Biologie; Chimie), Tehnică Dentară (Biologie; Chimie).

Candidații nu își pot alege data în care susțin simularea și nu pot completa testul corespunzător specializării pe care au ales-o decât în ziua menționată mai sus. Grilele pentru specializările repartizate sâmbătă nu pot fi vizualizate duminică și nici viceversa. 

ATENȚIE! Este recomandat ca simularea să se susțină de pe un PC/laptop și de pe unul dintre următoarele browserele: Google Chrome, Mozilla Firefox. Folosirea unui telefon/a unei tablete, precum și logarea de pe alt browser decât cele enumerate poate duce la dificultăți tehnice și erori în completarea și trimiterea testului, înregistrarea rezultatelor participantului.

3. Completezi grila în decurs de 3 ore de la intrarea pe pagina cu subiectele. Simularea este disponibilă în ambele zile între orele 13:00 și 18:00, participanții declanșând un cronometru de 3 ore din momentul în care accesează simularea. Dacă un participant întâmpină probleme tehnice la conectare va trimite un mesaj la Questmed prin intermediul clopoțelului situat în dreapta sus pe tot parcursul testului. După încheierea celor 5 ore, toate ferestrele de simulare se vor închide și aceasta nu va mai fi accesibilă.

Exemple

– dacă un participant se conectează la ora 13:00, acesta are timp să rezolve testul până la ora 16:00.

– dacă un participant se conectează la ora 14:00, acesta are timp să rezolve testul până la ora 17:00.

– dacă un participant se conectează la ora 17:00, acesta are timp să rezolve testul până la ora 18:00.

ATENȚIE! Poți modifica răspunsul la o întrebare prin selectarea unei alte buline din grilă doar dacă nu ai apăsat butonul „TERMINĂ” de la finalul testului. După apăsarea acestui buton nu mai poate fi făcută nici o modificare.

ATENȚIE! În cazul în care întâmpini o problemă care duce la închiderea accidentală a ferestrei cu simularea, poți intra din nou în pagina cu testul, dar cronometrul nu se resetează. Timpul pierdut în afara paginii nu adaugă timp suplimentar la cele 3 ore alocate simulării.

De asemenea, nu îți vei pierde răspunsurile bifate până în momentul deconectării. Platforma salvează la fiecare 10 minute o copie a răspunsurilor tale, astfel că în cazul prezentat mai sus vei avea răspunsurile bifate până la ultima salvare automată.

4. După ce ai terminat de răspuns la întrebări, apasă pe butonul „TERMINĂ”. Îți vor fi afișate nota și baremul pentru a verifica ce ai greșit. Dacă nu ai apăsat butonul „TERMINĂ” până la finalizarea celor 3 ore alocate testului tău, pagina se va închide și vor fi luate în considerare doar răspunsurile bifate până la terminarea timpului.

5. Poți depune contestație duminică 31 mai, între orele 18:00 și 21:00 prin completarea unei cereri tip ce va fi postată pe site-ul simulării la rubrica „Contestă o întrebare. Cererea va fi trimisă până la ora 21:00 pe mail-ul simulare-admitere@ssmi.ro. Toate cererile vor fi evaluate în raport cu Bibliografia, iar rezultatele contestațiilor vor fi afișate luni, 01 iunie 2020.

6. După evaluarea contestațiilor poți consulta clasamentul ce va fi afișat luni, 01 iunie 2020 pe site-ul Simulării la rubrica „Rezultate – 30-31 mai 2020”.